Door: Jeroen Kraak
Lomans

Mannenpraat: Mattie Valk heeft een psycholoog nodig

Elke dag op deze positie Mannenpraat. Met vandaag: Mattie Valk. Paarse chocoladeletters in de nieuwe Party: ‘Heef...

Elke dag op deze positie Mannenpraat. Met vandaag: Mattie Valk.

Paarse chocoladeletters in de nieuwe Party: ‘Heeft Mattie psychologische hulp nodig?’

Roddelbladen zijn er natuurlijk niet voor zichzelf, maar om sterren goed advies te geven als ze het even moeilijk hebben.

Tja, we hadden allemaal nog zo’n medelijden met hem toen bleek dat hij niet vader was van de tweeling die zijn vriendin op de wereld zette. Hij hoorde dat hij ondanks zijn vruchtbaarheidsproblemen toch een kind kreeg (zelfs een tweeling)j. Dat maakte hem en heel Nederland ontzettend blij. Toen hij moest horen dat zijn vrouw hem dit keer figuurlijk had genaaid, gaf zijn collega Wietze hem veel steun. 

Nu kan diezelfde Wietze zijn bloed wel drinken. We weten allemaal wel waarom, maar voor de mensen die echt onder een steen hebben gelegen: Mattie naaide Wietze door achter zijn rug om een contract voor veel geld te tekenen bij zijn huidige werkgever Q-Music, terwijl ze hadden afgesproken om samen te vertrekken.

Wat gij niet wil dat u geschiedt, doet dat ook ander niet, is dan ook een van onze favoriete gezegdes.

Party heeft echter een idee waarom Mattie van een zachtaardig gevoelsmens veranderd is in een egoïstisch monster mét een Tesla. ‘Hij zou door de onthutsende affaire rond de geboorte van de onechte tweeling een post traumatisch stress syndroom kunnen hebben opgelopen’, quoten wij uit het blad.

Maar waarom koos hij juist zijn beste vriend uit om zijn trauma op te botvieren? Ook daar hebben de psychologen bij Party een antwoord op: ‘Iemand die wél een lieve vrouw heeft die trouw is aan haar man. En begin dit jaar wél een baby heeft gekregen, die ook nog eens via de normale weg is verwekt. Zou de bedrogen Mattie misschien in stilte jaloers geweest zijn op zoveel liefdes- en babygeluk van zijn radiomaatje Wietze?’

Het is volgens het blad dan ook nodig dat Mattie snel een traumapsycholoog gaat zoeken, anders is de kans groot dat hij weer iemand anders veel pijn gaat doen.

Wij zijn benieuwd of de dj naar de hartstikke goedbedoelde adviezen van het blad gaat luisteren. Toch mooi als roddelbladen zich zo bekommeren om de geestelijke gezondheid van mensen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws