Mannenpraat: komt het ooit nog goed met Giel Beelen?

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Dat waren nog eens tijden. Giel Beelen d...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Dat waren nog eens tijden. Giel Beelen die in zijn radioprogramma's grenzen verlegde. Live-seks, drugsgebruik, Mein Kampf. Relletjes die ergens over gingen, relletjes waarover we niet uitgepraat raakten. Relletjes waar hij verder niemand kwaad mee deed, dat ook. Hij was de ongekroonde koning van de radio. Waar Giel Beelen programma's maakte, daar werd het nooit saai. Dat was ooit. En dat is al lang niet meer. Helaas.

Beelen kreeg van zijn werkgever een voetbalsalaris. Hij, de ultieme radiomaker, verscheen opeens ook vaker dan ons lief was op televisie. Zijn rebelse imago brokkelde steentje voor steentje af. Een dieptepunt bereikte hij onlangs met een ronduit racistische combi van apengeluiden en het noemen van de naam Sylvana Simons.

Lees uit deze serie ook: Giel Beelen gaat met pensioen. Iets te laat eigenlijk

Hoe diep kun je vallen?

Deze dag beheerst hij wederom het nieuws en wederom niet op een manier waar hij of zijn overgebleven fans trots op kunnen zijn. De Telegraaf ontdekte dat hij aangehouden was in zijn auto met teveel alcohol op. “Ik ben nooit het goede voorbeeld geweest, maar dit is slecht,” laat hij via Twitter weten. En: “Met alcohol op achter het stuur. Dom! Nu op de blaren zitten zoals het hoort.”

Lees uit deze serie ook: Giel Beelen is een smakeloze witte kip zonder kop

Oké, altijd goed om schuld te bekennen in het openbaar. Maar alcohol is natuurlijk een erger vergrijp dan al die eerdere overtredingen die meestal met snelheid te maken hadden. Dat was nog wel cool. Dit is dat niet. Beelen is trouwens wel in hoger beroep gegaan tegen de door de rechter opgelegde straf van een half jaar het rijbewijs inleveren, waarvan overigens ook nog eens vijf maanden voorwaardelijk. Een straf van niks, leek ons, maar daar denkt de dader schijnbaar anders over.

Laten wij afsluiten met wat goede raad voor Giel: gedraag je en ga weer eens echt opwindende radio maken.