Mannenpraat: Jort Kelder denkt dat hij misschien wel een lul is

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Als wij een vrouw zouden zijn, zouden we...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Als wij een vrouw zouden zijn, zouden we best verkering willen met Jort Kelder. Goedgemanierd, maakt amusante tv-programma's, heeft geld, is goed gezelschap en hij kleedt zich goed. Helaas voor Jort denken vrouwen daar heel anders over.

Hij wordt genadeloos door Georgina Verbaan en Lauren Verster bedrogen en aan de kant gezet. In de Volkskrant sprak hij daar eerlijk over. En niet alleen eerlijk, maar ook schuldbewust. Allereerst is er deze koele constatering: “Ik ben natuurlijk een hopeloos geval van liefdesverdriet.” Op relatiegebied ziet hij de toekomst voor zichzelf somber in. “Ik kan niet meer met vrouwen zijn, omdat ik geen zin meer heb in breuken en in emotioneel gedoe.”

Lees uit deze serie ook: Ronald de Boer leert ons een les over het huwelijk, vreemdgaan en scheiden

Die fase, kunnen we hier wel opbiechten, hebben wij ook doorlopen. En dat vrouwloze tijdperk was bepaald niet de ongelukkigste tijd uit ons leven. Maar terug naar Jort en de hand die hij in eigen boezem steekt. “Het lag niet alleen aan de meiden. Ik vind ze geweldig, nog steeds. Ik wil niet het slachtoffer spelen. Ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan. Of ik ben gewoon een lul, dat kan ook.”

Lees uit deze serie ook: het evangelie van Anouk Smulders, 'seks is overal goed voor'

Zelden hebben wij iemand zo stoer horen reageren op relatiebreuken. Zo'n man gun je de leukste vrouw van de wereld, vinden wij.