Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: Johan Derksen stopt ermee. Dat moet van zijn vrouw

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Dit seizoen Voetbal Inside maakt hij nog...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Dit seizoen Voetbal Inside maakt hij nog af en ook volgend seizoen is Johan Derksen nog verplicht twee keer per week zijn gezicht op tv te laten zien, maar dan is het klaar, over en uit.

Lees ook: Johan Derksen heeft gelukkig een koper voor zijn huis gevonden

In Story buigt hij schuldbewust het hoofd voor zijn vrouw. “Isabelle vindt het allemaal zo platvloers en ordinair worden.” En dus stopt hij. “Het is natuurlijk niet erg macho van mij om te zeggen, maar na dit jaar mág ik dus ook echt niet meer van mijn vrouw. Het is de realiteit, dus ik denk dat ik naar haar ga luisteren. Haar wens is niet onredelijk. En vergeet niet, ik ben dan al 69.”

Heel goed.

Waar hij van zijn vrouw wel gewoon mee mag doorgaan is het botvieren van zijn liefde voor goede muziek. Want eerlijk is eerlijk, zowel Johan Derksen als wij vinden muziek uiteindelijk toch een stuk leuker dan voetbal. “Johan, ik weet dat de muziek je hobby is, dus daar moet je zeker mee doorgaan,” zei ze tegen hem.

En dat doet hij. Met zijn theatershow 'Johan Derksen en de pioniers van de Nederpop'. Schouwburgen waar hij met zijn oude muzikale vrienden verschijnt, zijn bijna altijd uitverkocht en staan in de rij om hem te boeken. En zijn radiowerk zal ook doorgaan. “Elke zaterdag drie uur live in Rotterdam, en dinsdags vijf uur opnemen voor Radio Drenthe. “Isabelle weet dat ik dit werk met plezier doe en geeft me er alle ruimte voor.”

En dan sluit Story het interview met Derksen af met het meest ontroerende en on-Derksenachtige zinnetje dat we ooit uit zijn mond hebben horen komen: “Omdat ze zoveel van me houdt...”

En daar krijgen wij dan weer een brok in de keel van.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws