Mannenpraat: Johan Derksen krijgt vet betaald om niet saai te zijn

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.   Johan Derksen is een open bo...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  

Johan Derksen is een open boek. Dat maakt interviews met hem tot één groot feest. Vanavond bij Pauw in het programma 5 Jaar later is het weer helemaal raak, als we de vooraf gelekte uitspraken mogen geloven. Opzienbarend is als hij zichzelf omschrijft als hebzuchtig. Zijn vrouw zou niets liever hebben dan dat hij stopte met Voetbal Inside. Maar nee. Vijf ton per jaar voor twee avondjes werken is te veel. Kun je niet laten liggen. Wat dat betreft is Derksen natuurlijk nog steeds een voetballer in hart en nieren: geld doet er toe.

Lees uit deze serie ook: Hans Kraay jr. is soms net een echt mens

Er blijft verder geen heikel onderwerp onbesproken. Zijn liefde voor Wilfred Genee, zijn uitglijder met Sylvana Simons, het genadeloos neersabelen van collega's, zijn meedogenloze opstelling richting Louis van Gaal... het wordt weer een wild uurtje.

Lees uit deze serie ook: René van der Gijp laat ons tranen met tuiten huilen

Wij garanderen u dat dit uurtje Johan Derksen vele malen opwindender is dan zes Champions League-wedstrijden van PSV. We zijn dolblij dat hij zijn vrouw durft te trotseren en gewoon doorgaat met werken. Want laten we wel zijn, een leven zonder Johan Derksen zou verdomd saai zijn. Donderdagavond 23.00 uur. Kijken, of ga later naar uitzending gemist.