Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: Johan Derksen heeft gelukkig een koper voor zijn huis gevonden

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Er zijn veel redenen waarom wij Joh...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Er zijn veel redenen waarom wij Johan Derksen één van de aardigste en meest amusante mannen vinden die wij kennen. In het kort: onze muzieksmaken komen overeen (hoewel hij 20.000 cd's heeft en wij maar 10.000), we zouden allebei het liefst in Austin, Texas wonen, we hebben beiden ongelooflijk veel verstand van voetbal, hij was hoofdredacteur van het succesvolle Voetbal International en wij van het minder succesvolle Sportweek, wij zijn niet arm en hij is rijk, we mopperen graag over onze vrouwen en benadrukken keer op keer dat we thuis helemaal niets te zeggen hebben en dat we daarom buiten de deur zo'n grote mond hebben. Lijken ons genoeg redenen om levenslang solidair met hem te zijn.

Lees uit deze serie ook: Derksen is rijk, Genee is rijker en Gijp is het rijkst

Vandaar dat we plaatsvervangend blij waren toen we hoorden dat hij er eindelijk in geslaagd was zijn twee huizen in Oudewater te verkopen. Het eerste bovenhuis daar kocht hij, zo lezen wij op bekendeburen.nl, in 2003 voor 340.000 euro. Het tweede, een benedenhuis, kocht hij in 2011 voor 380.000 euro. Voor het eerste nam hij een hypotheek, voor het tweede, toen het geld bij Derksen eenmaal tegen de plinten opklotste, was dat niet meer nodig.

Lees uit deze serie ook: René van der Gijp laat ons tranen met tuiten huilen

De aanschafprijs van in totaal 720.000 euro heeft hij er bij verkoop niet voor teruggekregen, zoveel is duidelijk. Want de vraagprijs bedroeg nog maar 595.000 euro. Klein verliesje dus, maar Derksen zal er niet meer zitten. Want, hoewel hij soms wel eens een andere indruk probeert te wekken, uiteindelijk is Derksen helemaal niet geïnteresseerd in geld.

Nog een reden waarom we zo gek op hem zijn.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws