Door: Frans Lomans
Lomans

Mannenpraat: Johan Derksen aan de drugs, wat krijgen we nu?

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Zoals de volgers van deze dagelijkse stu...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Zoals de volgers van deze dagelijkse stukjes ondertussen wel weten, zijn wij het altijd eens met Johan Derksen. Het onderwerp waar wij niet hetzelfde over denken, moet nog uitgevonden worden. Dachten wij.

Maar goed, nu is het dus prijs.

In Doordekken onthulde Derksen namelijk dat hij een drugsgebruiker is en daar sprong met name De Telegraaf gretig op in. 'Johan Derksen aan de drugs' kopte de site. In het verleden noemde Derksen wiet altijd kinderdrugs en daar waren wij het hartgrondig mee eens. Dus wij hoopten dat het nu om serieuze drugs ging. Heroïne of zo, iets wat wij ook van plan zijn te gaan gebruiken als we eenmaal 65 zijn. Maar het ging dus toch om wiet. “Ik zit me de tering te lurken aan dat pijpje,” luidde een van de uitspraken die hij in gesprek met Wilfred Genee deed.

Lees uit deze serie ook: Johan Derksen stopt ermee. Dat moet van zijn vrouw

Derksen legt uit: “Ik ben niet zo’n blower, vroeger wel. Maar ik ben tegenwoordig zoveel op stap met mijn theatertour, en vaak pas rond twee of drie uur ’s nachts thuis. Dan wil ik de resterende uren wel slapen. Ik kom dan alleen altijd zo moeilijk in slaap.”

Het idee om weer te gaan gebruiken kwam van de oude muzikanten met wie hij nu vaak op pad is, muzikanten die uit de tijd komen dat drugs verplicht waren.

Helaas lost wiet het slaapprobleem nog niet op. “Ik heb nu zo’n pijpje, die steek ik aan en dan rook ik af en toe. Maar ik voel er nog niks van joh. Misschien moet ik sterkere wiet hebben.”

Lees uit deze serie ook: Johan Derksen heeft gelukkig een koper voor zijn huis gevonden

Genee zou Genee niet zijn als hij niet een potje door zou zeiken; Derksen zou een slecht voorbeeld voor de jeugd zijn. En Derksen zou Derksen niet zijn als hij dat geen onzin vond. “Wiet is toegestaan, in elke coffeeshop kun je het kopen. In Amerika schrijven ze het als medicijn voor. Mijn ex-vrouw begon ’s ochtends te blowen en deed dat ’s avonds nog steeds. Nee, het is totaal ongevaarlijk, ik heb daar geen enkel probleem mee.”

Mee eens, maar wat rest is de teleurstelling dat de keuze van Derksen gevallen is op kinderdrugs en niet op grote mensen-drugs. Nou ja, ook leuk om een keer niet op dezelfde golflengte als Derksen zitten.

Lees uit deze serie ook: Johan Derksen krijgt vet betaald om niet saai te zijn

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws