Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: Javier Guzman is voor de duvel niet bang en gaat de moslimterroristen te lijf

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  Wij hebben grote verwachtingen van...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Wij hebben grote verwachtingen van de oudejaarsconference van Javier Guzman. Mensen die in de aanloop daarnaartoe zijn programma al gezien hebben, zeggen: “Fantastisch!” In Panorama deze week verhaalt Guzman uitgebreid over het ergste leed dat er op de wereld bestaat: angst. En doet hij uit de doeken hoe hij die bij zichzelf probeert te onderdrukken.

De interviewer haalt een gedeelte van zijn show aan waarin een moslimterrorist, vermomd als homo, de Canal Parade bezoekt. Hij wil een aanslag plegen, maar om dat te kunnen doen en niet vroegtijdig door de mand te vallen, pijpt hij die middag maar liefst zestien kerels. 'Dat is behalve een goeie grap ook een manier om bij jezelf de knop om te zetten?' luidt de vraag aan Guzman.

Lees uit deze serie ook: Donald Trump heeft veel aan Regilio Tuur te danken

“Dat is het,” antwoordt die. “De meeste angst is gebaseerd op verkeerde aannames. Volgens mij is het de kunst om zo dom en onbevangen mogelijk naar de dingen te kijken. Als je dat lukt, dan zie je wat het wekelijk is. Dan zie je dat dat hele IS niets met geloof te maken heeft. Het is gewoon een stelletje moordlustige psychopaten. Een clubje dat hoofden afhakt, vrouwen ver- en mishandelt en kinderen verkracht. Die gasten hebben helemaal niets met Allah te maken. Ze zijn waarschijnlijk zelfs te dom om de Koran te kunnen lezen.”

Zo, dat hakt erin.

Als we deze dappere dodo-taal van Javier Guzman lezen, dan zouden we willen dat het al 31 december was en we de hele show konden zien.

Wat een kerel, die Javier.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws