Mannenpraat: is Thijs Römer een drugscrimineel?

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans Dat was een verdomd leuk interview met Th...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans

Dat was een verdomd leuk interview met Thijs Römer in Playboy. Zonder handrem, een en al openhartigheid. Over politiek (gaat Partij voor de Dieren stemmen), mislukte films (Ja, ik wil), trots (op zijn boek en serie Weemoedt), over ex Katja (met wie hij goed contact heeft en die hij het beste gunt), roddels (geen seks gehad met Wendy van Dijk), liefde (toen hij haar vroeg zijn vriendinnetje te worden, zei ze 'ja') en natuurlijk seks (heeft de afgelopen jaren best wat onenightstands gehad). Maar waar de pleuris over uitbrak was de uitspraak over drugs. Op de vraag wanneer hij voor het laatst drugs gebruikt heeft, antwoordt hij: “Afgelopen vrijdag. Op een feestje. XTC en MDMA. Heerlijk. Dat is een fantastische combinatie. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. (Lachend) Iedereen boven de 14 jaar.”

Lees uit deze serie ook: Jett Rebel stopt met drugs en concentreert zich nu op seks

Moet kunnen, dachten wij toen we het lazen. Maar daar was niet iedereen het mee eens. De kranten en tv-programma's probeerden er een slaatje uit te slaan en Römer af te schilderen als de grootste propagandist van drugs aller tijden. Zo mocht het Trimbos-instituut reageren in Shownieuws. "Dhr. Römer doet het voorkomen dat XTC (waarvan MDMA de werkzame stof is) een onschuldige drug is met alleen maar prettige effecten. Aan het gebruik van XTC sterven echter jaarlijks enkele mensen." Hebben ze waarschijnlijk gelijk in, er gaat wel eens iemand dood door drugs. Maar wij denken niet dat Nederland door deze uitspraak van Römer massaal aan de drugs gaat. Zoals wij ook niet het idee hebben dat iedereen nu verslaafd raakt aan onenightstands of gaat stemmen op Partij voor de dieren of geen seks wil met Wendy.

Lees uit deze serie ook: zit John van den Heuvel in een huwelijkscrisis?

Cool interview, is onze conclusie. Waar we vooral heel blij van worden is dat er nog BN'ers zijn die iets durven te zeggen, die niet alleen maar in clichés praten.