Mannenpraat: Help! Beyoncé is te wit, te blond en te dun!

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: een te lichte Beyoncé. Het is een wonder dat de wassen versie...

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: een te lichte Beyoncé.

Het is een wonder dat de wassen versie van Queen B oftewel Beyoncé het er zonder putten of deuken vanaf heeft gebracht bij Madame Tussaud in New York. “Het zijn witwassers bij Madame Tussaud”, schreeuwden Beyoncé fans verontwaardigd nadat het wassen beelden museum hun nieuwste aanwinst trots onthulde. “Ze is te wit, te blond en te dun!”

Social media ontplofte daarna. “Ze heeft één country liedje gezongen (Daddy Lessons) en kijk wat ze met haar gedaan hebben,” klaagt een fan. “Waarom lijkt Queen B. op een combinatie van Shakira en Lindsay Lohan?” vraagt een ander zich af.

Madame Tussaud verdedigt zich: “Door het flitslicht van de fototoestellen klopt haar huidskleur niet met de werkelijkheid. Ze ziet er veel echter uit in gedempt licht.” Ja, met dat soort onzin moet je bij de Beyoncé fans niet aankomen. “Ha, ze ziet er beter uit met het licht uit? Wat een bullshit!”

Het is natuurlijk ook bullshit. Je hebt één van de mooiste vrouwen ter wereld in het vizier en dan ga je het licht dempen? Gaat niet gebeuren natuurlijk. Uiteindelijk zwichtte Tussaud voor de kritiek, waarschijnlijk begonnen ze hem nu toch ook een beetje te knijpen of hun mislukte Queen B. het er wel levend vanaf ging brengen, en ging de zangeres terug naar de werkplaats voor een total make over.

Twee dagen later is ze terug. Twee tinten donkerder, het gezicht wat ronder en de jukbeenderen wat meer geprononceerd en een nieuwe outfit aan. “We hebben de belichting en de styling aangepast,” reageert het wassen beelden museum tactisch. Maar de fans zijn nog steeds niet tevreden over de weergave van hun voluptueuze idool. “Nog steeds te dun, en te blond.” Het komt niet meer goed. Beyoncé zelf heeft nog niet gereageerd. Voor haar zal het waarschijnlijk allemaal een hele grote wassen neus zijn.

M. de la Haye