Mannenpraat: Giel Beelen kreeg 'm niet omhoog en gaat nog één keer diep door het stof

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Voor de nieuwe LINDA. gaat Diana Matroos...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Voor de nieuwe LINDA. gaat Diana Matroos van BNR Nieuwsradio in gesprek met Giel Beelen, de man die vanwege een uitglijer of tien wel het een en ander uit te leggen heeft. Maar laten we beginnen met seks.

“Ik ben privé veel braver dan je denkt,” zegt Beelen. “Na mijn eerste lange relatie dacht ik: nu ga ik eens even flink gebruik maken van mijn bekendheid. Maar ik heb hooguit twee meisjes voor een avondje het bed in gepraat. Ik werd er ongelukkig van, kreeg 'm ook niet omhoog.” Vinden we een sympathieke opmerking van Beelen. Na al zijn missers vatten we onmiddellijk weer sympathie voor hem op.

Lees uit deze serie ook: Giel Beelen gaat met pensioen. Iets te laat eigenlijk

En dan is het dus tijd om nog één keer de zaak Sylvana Simons door te nemen. Beelen draaide een plaat van de Gorillaz, liet geluiden van een chimpansee horen en riep: 'Rustig Sylvana.' “Smakeloos, hè?” zegt Beelen nu. “Het gebeurde in een opwelling en had alles te maken met Johan Derksen, die kort daarvoor iets racistisch over Sylvana had gezegd. Dat ze 'zo trots als een aapje' door het land rende. Ik vond dat heel erg en het zat nog in mijn hoofd toen ik het geluid van die chimpansee hoorde. Alleen kwam die link er totaal misplaatst uit. Ik heb Sylvana nooit met een aap willen vergelijken.”

Om nu echt een allerlaatste punt achter deze affaire te zetten: in januari zei Beelen al dat hij op Sylvana Simons zou gaan stemmen. Wij gaan er vanuit dat hij dat vandaag ook echt gedaan heeft.

Lees uit deze serie ook: Giel Beelen is een smakeloze witte kip zonder kop

Terecht, dat is een mooie laatste daad in de regen van excuses.