Mannenpraat: Giel Beelen gaat met pensioen. Iets te laat eigenlijk

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Giel Beelen vond Mein Kampf een indrukwe...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Giel Beelen vond Mein Kampf een indrukwekkend boek. Oké. Giel Beelen gebruikte drugs tijdens een radio­-uitzending. Oké. Giel Beelen liet zich oraal bevredigen (pijpen dus) door een prostituee tijdens een uitzending. Oké.

Giel Beelen was ooit een waanzinnig goede en revolutionaire radiomaker. Maar alles gaat voorbij. Jongemannen met ballen worden mannen van middelbare leeftijd die denken dat er meer is dan radio. Dus zagen we Beelen opduiken bij De Wereld Draait Door. We zagen hem voor tv op zoek gaan naar de beste singer/songwriter van ons land. Politiek correcte shit allemaal.

Lees ook uit deze serie: René van der Gijp laat ons tranen met tuiten huilen

We zagen hem eigenlijk veel te veel in beeld voor een mannetje van de radio. Last van een uitdijend ego. Gevallen voor de geilheid van tv. Radio was een bijbaantje geworden en dan wordt het er niet beter op. Wat dat betreft had het van ons al wel wat eerder mogen ophouden.

Nu houdt het dus op met zijn ochtendshow. De luistercijfers in de groep 20­-34 jaar liepen dramatisch terug. En dan gaan alle alarmbellen af. Maar omdat 3FM een fatsoenlijke club is, wordt het nieuws beschaafd naar buiten gebracht. In goed overleg, ik ben toe aan iets anders, 3FM krijgt een make­over. Bla bla bla... Allemaal wollige omschrijvingen voor die ene dodelijke mededeling: Beelen moet weg en snel een beetje.

Lees uit deze serie ook: Mart Smeets, kom alsjeblieft terug

Natuurlijk gaat Beelen andere dingen doen. “We zijn nog druk in gesprek over andere mogelijkheden,” meldde Beelen over hemzelf en werkgever VARA. Andere zenders, stations en whatever mogen hem ook benaderen. Hebben we begrepen. Omroep Max misschien? Want laten we één trieste kant van deze hele zaak niet vergeten. Beelen is 'pas' 39 en wordt terzijde geschoven omdat hij te oud is.

Daar gaan wij (61 jaren jong) nog wel even over nadenken.