Mannenpraat: Er dreigde aan Lil' Kleine een uitstekende patatbakker verloren te gaan

Elke dag op deze positie Mannenpraat. Met vandaag: Lil' Klein(e) frietje met. Niks drank en drugs. Kijk eens even hoe d...

Elke dag op deze positie Mannenpraat. Met vandaag: Lil' Klein(e) frietje met.

Niks drank en drugs. Kijk eens even hoe die Kleine in zijn element is! Patatbakker moet hij worden. Hij straalt, ziet er goed uit, trekt hordes jongeren naar zijn tent, allemaal alleen maar positief. Geen meth maar een patatje met! 

Volle zalen gisteren bij de feestelijke (her)opening van 'frietkot' De Belg op het Rembrandtplein in Amsterdam. De zaak, die in Amsterdam al dertig jaar lang bekend staat als de snackbar waar je de beste Belgische patattekes kunt krijgen behoorde toe aan de vader van Daniel Lam, de beste vriend van Jorik Scholten, zoals Lil' Kleine eigenlijk heet. Na pa's overlijden kwam de zaak in handen van Daniel die hem door anderen liet uitbaten. Twee jaar geleden nam hij het zelf over en nu heeft hij dus Lil' Kleine als partner. Een betere marketingtool kun je je natuurlijk niet wensen, zeker nu Jorik laat zien dat er een uitstekende patatbakker aan hem verloren dreigde te gaan. Zelf is hij aanstekelijk enthousiast over het hele avontuur. “Ik ga regelmatig achter de toog staan,” zegt hij, “ook tijdens Ajax wedstrijden. We gaat er de beste en gezelligste patatzaak van Amsterdam van maken.” Lekker hoor.

M. de la Haye