Mannenpraat: de oorlog tussen Dré en Rachel Hazes bereikt een kookpunt

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  Zoals de volgers van dit dagelijks...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Zoals de volgers van dit dagelijkse stukje inmiddels wel weten, waren wij vrienden en bewonderaars van André Hazes, de koning van de Nederblues, de man die het leven leidde dat hij bezong. Wat een zanger, wat een man!

Zijn dood was echter een bom onder de familieverhoudingen. Iedereen was altijd druk met André op het rechte pad houden en had daardoor geen tijd om ruzie met elkaar te maken. Dat is nu wel anders. Rachel Hazes heeft ruzie met haar vader. Kan gebeuren, geen wereldramp. Maar erger is dat ze nu al een hele tijd een openlijke oorlog uitvecht met kleine Dré, haar zoon. En dat hoort natuurlijk niet.

Lees uit deze serie ook: John Cleese betaalt 23 miljoen alimentatie. Laat die exen doodgaan

Wij vinden altijd dat de oudste de meest wijze dient te zijn, maar Rachel schijnt niet echt tot een buiging genegen te zijn. Weekblad Party schrijft deze week over Rachels grote verdriet. Ze had de hoop op een verzoening met haar zoon toen die zijn eerste kindje kreeg, maar helaas. Ze kreeg geen geboortekaartje, foto's van haar kleinkind moest ze maar van internet plukken. Het blad citeert een betrouwbare bron: “Nee, tussen Dré en zijn moeder komt het nooit meer goed. Althans, niet zolang hij een relatie heeft met Monique.”

Zo, dat hakt erin.

De bron meldt nog meer: “Het lijkt soms wel alsof Dré zijn moeder bewust pijn wil doen.” De bron duidt op de relatie van Dré met zijn opa Jan van Galen, Rachels vader. Die zouden na jarenlang gedoe, weer vrede hebben gesloten terwijl Rachel en haar vader niet on speaking terms zijn.

Lees en zie ook: de liefde in de familie Hazes kent geen grenzen

Met andere woorden: het wordt in elk opzicht een eenzame kerst voor Rachel. Opeens zien we het voor ons: André Hazes zit in de hemel met zijn rijmwoordenboek aan een tafeltje. Schrijft teksten over wat er met zijn familie aan de hand is. Levert ze in bij God. Die zegt: “Beste André, dit is ongeloofwaardig. Mensen doen dit elkaar echt niet aan. Niet op aarde. Alleen in de hel.”

André maakt een prop van zijn papieren, gooit die in de prullenbak. Er lopen tranen over zijn wangen. Hij heeft de blues.