Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: de familie Hazes moet ophouden met ruzie maken

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Zoals we hier al wel eens eerder gemeld...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Zoals we hier al wel eens eerder gemeld hebben, hadden wij vroeger een goed contact met André Hazes. In het eerste verhaal dat wij over hem schreven, meldden we keurig dat wij tijdens het gesprek net zoveel bier dronken als de zanger. Dat vond 'ie verdomd cool en dat was ie niet gewend van journalisten. Snel daarna stopten wij helemaal met drinken en dat vond 'ie geweldig.

Soms had 'ie zelf ook wel die behoefte. Kregen we wel eens een telefoontje waarin hij vroeg of we wilden uitleggen hoe we dat toch gedaan hadden. Uiteindelijk wilde hij niet stoppen en daar hadden we alle begrip voor. Het hoorde bij zijn leven, bij zijn imago en bij zijn muziek.

Lees uit deze serie ook: Dreetje Hazes als nachtburgemeester, is dat wel een goed idee?

Soms denken wij ook wel eens dat het slim zou zijn als zijn vrouw en kinderen ons eens zouden bellen voor advies. Want wij zien het allemaal met lede ogen aan wat er zoal gebeurt met ze. Als we het artikel in Weekend van deze week openslaan dan springen ons de tranen in de ogen. 'Rachel Hazes steeds eenzamer.' Met foto's waar het verdriet met emmers vanaf spat. “Mijn kinderen zijn mijn alles,” zei ze ooit in een interview. Tussen haar en zoon André lijkt het niet meer goed te komen.

De Holland zingt Hazes-concerten waar moeder, zoon en dochter aanwezig waren, bood de kans op een wiedergutmachung. Maar het mocht niet zo zijn. Rachel blijft een oma zonder kleinkind en zonder contact met haar zoon. Dat is de reden dat ze nauwelijks nog onder de mensen komt. Omdat iedereen van haar wil weten hoe het nu precies zit met die ruzie.

Lees uit deze serie ook: Roxeanne Hazes wil geen tweede André worden

Wij zouden, als we gebeld werden, adviseren om wat dan ook de reden voor die breuk is, er snel een einde aan te maken. Volgens ons is er niemand vermoord, dus zo erg kan het niet zijn. En een ander principe van ons is dat de moeder altijd de slimste en de buigzaamste moet zijn. Ga door het stof, bied excuses aan, doe wat nodig is.

Maar ja, ons wordt niets gevraagd. Jammer.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws