Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: de crisis in de familie Hazes bereikt een hoogtepunt

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Het familiedrama waar de familie Hazes n...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Het familiedrama waar de familie Hazes nu al een jaar of twee inzit, bereikte afgelopen weekend een nieuw hoogtepunt toen André Hazes' weduwe Rachel zich liet opnemen, vanwege ernstige geestelijke problemen. Haar management (dat heeft ze echt!) stuurde hierover een heus persbericht de wereld in. In het ziekenhuis kan ze in alle rust en met de juiste begeleiding werken aan haar genezing. Het leven is haar de laatste maanden steeds zwaarder gevallen.

Dochter Roxeanne deed een dappere poging haar moeder publiekelijk een hart onder de riem te steken. “Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat ze deze stap heeft genomen.” De oorsprong van Rachels geestelijke ontsporing lijkt te liggen, zeggen wij amateurpsychologen, in de relatie van haar zoon André met de 17 jaar oudere Monique. Die kon de goedkeuring van mevrouw Hazes niet wegdragen. Maar Monique liet zich niet zomaar aan de kant zetten. Er ontwikkelde zich een belangenstrijd tussen de moeder van André junior en vrouw Monique. Die werd met vlag en wimpel gewonnen door Monique, die als kers op de taart ook nog eens zwanger raakte en een zoontje baarde.

Lees uit deze serie ook: Dreetje Hazes als nachtburgemeester, is dat wel een goed idee?

Eind van het liedje was dat Rachel Hazes geen contact meer had met zoon André, schoondochter Monique en dat ze tot overmaat van ramp ook haar kleinzoon niet te zien kreeg. Tja, dan willen de stoppen in je hoofd wel doorslaan, denken wij zo.

Lees uit deze serie ook: krijg nou wat, Rachel Hazes heeft een nieuwe liefde!

Tegelijkertijd dienen alle moeders en vaders hier een belangrijke les uit te trekken. Heb nooit en te nimmer kritiek op de partner die je zoon of dochter kiest. Daar heb je geen donder mee te maken. Omhels hem of haar en als hij of zij je niet aanstaat, knuffel hem of haar dan dood. Deze wijze woorden hadden uit de mond van dokter Phil kunnen komen, maar we hebben ze echt zelf bedacht.

Graag gedaan.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws