Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: de confrontatie tussen Jack van Gelder en Wilfred Genee komt niet van de grond

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  De twee allerbeste sportpresentato...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

De twee allerbeste sportpresentatoren van Nederland zijn Jack van Gelder en Wilfred Genee. Geen twijfel mogelijk. Niet alleen makkelijk pratend, maar vooral ook gezegend met een grote dosis kennis. Wij waren dan ook best opgetogen toen we hoorden dat Van Gelder wel eens zou kunnen gaan aanschuiven bij Voetbal Inside.

We pakten er, om ons bij voorbaat nog meer te verkneukelen, even een interview uit 2011 met Van Gelder bij. En wij lazen: “Johan Derksen heb ik geen moeite mee, René van der Gijp ook niet, maar Genee vind ik een achterbakse jongen. Ik vind het gewoon een onderkruipsel. Ik ga geen voorbeeld geven, je hoeft alleen naar zijn gezicht te kijken, dan weet je genoeg.”

Lees uit deze serie ook: René van der Gijp laat ons tranen met tuiten huilen

Jack van Gelder mag dan het imago van een hoerige man hebben (in de zin van dat hij voor geld tot veel bereid is), hij is ook door en door fatsoenlijk en speelt zelden of nooit op de man. Maar Genee werkte voor Van Gelder als een rode lap op een stier. Dat zou kortom vuurwerk gaan opleveren.

Jammer, maar helaas. Het gaat niet door.

Genee laat weten dat Van Gelder, die al in 2015 had toegezegd te komen, niet mag van Ziggo Sport, zijn werkgever. Op Radio 10 zei Genee over Van Gelder: “Ik vind Jack een uitstekende collega. Ik heb alleen niet de indruk dat hij dat ook van mij vindt.” Het leuke van Genee is dat hij nimmer rancuneus is. Hij deelt makkelijk uit, maar incasseert ook zonder te klagen. Hoe dat met Van Gelder zit, dat weten we niet.

Lees uit deze serie ook: Derksen is rijk, Genee is rijker en Gijp is het rijkst

Maar ooit zal het er van moeten komen, vinden wij, die confrontatie tussen de Muhammad Ali en Joe Frazier van de sportpresentatoren.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws