Mannenpraat: Bonnie St. Claire heeft behalve de drank nog een vijand

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  Over niemands drankgebruik is zove...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Over niemands drankgebruik is zoveel geschreven en gefilosofeerd als dat van Bonnie St. Claire. De 67-jarige zangeres is al eeuwenlang verwikkeld in een verloren strijd met de alcohol en de incidenten zijn inmiddels niet meer te tellen. In 2008 had ze een levercirrose en belandde ze in het ziekenhuis. Deze zomer zwalkte ze op klaarlichte dag over straat. Deze week onthult Privé echter dat er nog een andere duivel in het spel lijkt te zijn: Bonnie's echtgenoot Anne-Jan.

Lees uit deze serie ook: Patricia Paay jongleert met exen

Die zei ooit hoopvol, nadat Bonnie een jaartje de fles links had laten liggen: “Dat was het mooiste jaar van ons leven samen.” Privé voert een anonieme bron op om een ander licht op Bonnie's echtgenoot te werpen. “Anne-Jan laat haar normaal gesproken de hele dag alleen. 's Avonds komt hij meestal pas erg laat thuis.”

Deze ongeruste, voormalige huisvriend suggereert dat Anne-Jan er alles aan doet om zijn vrouw van de buitenwereld te isoleren. “Een schrijnend voorbeeld daarvan is de keer dat hij uit naam van een andere BN'er een mail aan Bonnie heeft gestuurd waarin hij haar met de grond gelijk maakte, wat voor Bonnie het einde van de vriendschap betekende.”

Lees uit deze serie ook: Roxeanne Hazes wil geen tweede André worden

Later confronteerde Bonnie haar man met deze actie. Hij gaf het toe, maar Bonnie bleef bij hem. Waarom? De anonieme bron: “Ik denk omdat ze helemaal niemand anders meer heeft en doodsbang is om alleen te zijn. Al haar zogenaamde vrienden hebben haar inmiddels in de steek gelaten.”

Wij moeten ons best doen om niet in tranen uit te barsten bij zoveel leed. Het is een kerstverhaal, maar dan zonder happy end.