Mannenpraat: Boer zoekt Vrouw wurgt en bedreigt deelneemsters. Schande!

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 'Wurgcontract', roept Privé. 'Zo...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

'Wurgcontract', roept Privé. 'Zo wordt tv-boerinnen het zwijgen opgelegd!' En: 'Doorspekt met dreigementen.' Heel even wanen wij ons in de gewelddadige wereld van de georganiseerde criminaliteit, maar we zitten toch echt bij het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Het was het programma waar geen enkel roddelblad tot dusverre zijn handen aan wilde branden, want het is ongekend populair bij de lezers en lezeressen van de bladen.

Lees uit deze serie ook: en nu zijn we echt boos op Fajah Lourens, de dikzak

Maar Privé doorbreekt deze stilzwijgende afspraak, door naar buiten te komen met het contract dat de deelnemende dames moeten ondertekenen om mee te mogen doen. Iedereen wist dat die contracten bestonden, maar schreef er niet over. De dappere Privé-dodo's dus wel. “De deelnemers moeten beloven kosteloos deel te nemen aan het programma.” Maar zo onthult het blad, dat betekent ook dat ze alle onkosten zelf moeten betalen. “Geen reiskostenvergoeding, de verplichting om van 's morgens in alle vroegte tot 's avonds op de set aanwezig te zijn, en dit op een knorrende maag die slechts werd gestild met één karige lunchmaaltijd op de gehele dag!”

Schande. Een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen. En dat terwijl presentatrice Yvon Jaspers 376.000 euro per jaar krijgt. En dan mag ze ook nog eens haar roem uitmelken buiten het programma.

Lees uit deze serie ook: oorlog in roddelland over Sylvie Meis

Het programma mag beelden van de deelnemers verkopen aan wie ze maar wil, terwijl een deelneemster zelfs problemen kan krijgen met een foto op Facebook. En dan is er nog die anonieme deelneemster, die zegt: “Alle vrouwen hebben ondervonden dat men helemaal niet bezig is om iemand geluk in de liefde te brengen. Het gaat alleen maar om het maken van een spectaculair programma, van spontaniteit is heel weinig sprake. Het is puur effectbejag.”

Zo, dat hakt er flink in.

Tot slot: het is ten strengste verboden met de pers te praten over het programma, maar ook om je op welke wijze dan ook er negatief over uit te laten. Zonder tijdslimiet, dus levenslang. Daar laten we het voorlopig maar even bij. Want wij willen niemands tijdsplezier bederven.