Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: BN'ers maken gehakt van Humberto Tan

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Daar zaten we op te wachten. Dat besmeur...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Daar zaten we op te wachten. Dat besmeurde BN'ers hun licht laten schijnen over de affaire Humberto Tan-Dionne Stax. Weekblad Party haalt deze week die kolen uit het vuur en heeft Peter Jan Rens, Patricia Paay en Emile Ratelband bereid gevonden een duit in deze zak te doen.

Laten we beginnen met mevrouw Paay, de meest beroddelde vrouw van dit land. Ook haar is het opgevallen dat RTL Boulevard, van dezelfde zender als Tans talkshow, zo ingetogen bericht over deze zaak. “Ik sta er echt van te kijken dat alle partijen er het zwijgen toe doen in het geval Humberto Tan. Zo werkt het televisiewereldje nu eenmaal. Alles draait om eigen belang en wanneer het iemand uit de eigen stal betreft, sluit men acuut de luiken.” We hadden nooit kunnen denken dat Patricia Paay zo'n feilloze analyse van de Nederlandse tv-wereld kon geven, maar het is haar gelukt. Petje af. En diep ook. En ze heeft nog een keer gelijk. “Zodra ik een 'foutje' maak, ligt het wel op straat.” En nóg een keer: “Natuurlijk is er ook kritiek op dat vrouwtje, maar Dionne is vrijgezel en kan dus doen wat ze wil.”

Lees uit deze serie ook: Humberto Tan weg bij zijn vrouw. Niet slim

Over naar Emile Ratelband, het orakel waar je een kwartje in gooit en waar dan een berg onzin uitkomt. “Humberto vergeet voor het gemak even dat hij nou eenmaal publiek bezit is en daardoor in mijn ogen dus verplicht is openheid van zaken te geven.” Valt over te discussiëren. Zoals ook deze opmerking van Ratelband kant noch wal raakt: “Dionne Stax, met wie hij een liefdesrelatie zou hebben, heeft hem natuurlijk verleid om hogerop te komen. Hoeveel van dit soort typetjes kennen we al?” Hoe krijg je het uit je mond, vragen wij ons hardop af.

En dan is er dat andere hersenloze orakel, Peter Jan Rens. Die een vergelijking met zichzelf trekt. “Als ik iets doe, wordt dit onmiddellijk naar buiten gebracht. Dan roepen ze weer dat ik failliet ben, of dat men mij een oplichter vindt. Onze financiële situatie zou bar slecht zijn en ga zo maar door. Nou, dat is dus helemaal niet het geval. Het gaat juist heel goed met ons.” Oké, weten we dat ook, maar ook nog iets over Tan te melden? Jawel, Rens heeft zelfs een advies. “Mijn advies aan Humberto, Dionne en RTL is om die geheimzinnigheid te laten varen. Men wil gewoon horen hoe het werkelijk zit. Dat die twee iets moois hebben samen, lijkt mij wel duidelijk...”

Lees uit deze serie ook: heeft miljonair Humberto Tan het recht om te zwijgen?

Zo, bent u nu weer helemaal op de hoogte over wat u moet vinden van Humberto en Dionne.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws