Mannenpraat: AD-columniste Hanina Ajarai moet zich onmiddellijk aanmelden bij IS

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: een aparte columniste. Bij het Algemeen Dagblad hebben ze een columni...

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: een aparte columniste.

Bij het Algemeen Dagblad hebben ze een columniste die moslima is. Ongetwijfeld om Nederlanders wat meer 'inlevingsvermogen' te geven over de zielenroerselen van mensen die in Allah geloven. Een nobel streven. Maar met de column die ze gisteren publiceerde heeft ze de temperatuurwijzer van moslimintergratie in Nederland tot ver onder het vriespunt geschopt.

Mocht het AD deze mevrouw inderdaad hebben aangenomen om de multiculturele samenleving een warm hart toe te dragen, zouden ze nu wellicht moeten overwegen haar op staande voet te ontslaan. Want bij dat mens zit geen schroef maar een keilbout los. Gisteren vond deze mevrouw, die Hanina Ajarai heet, het nodig zich in haar column af te vragen waarom ze helemaal niets heeft gevoeld bij de MH17 ramp en wel bij de jonge Ajaxiet Abdelhak Nouri waarmee het nooit meer goed komt.

Ze schrijft: Op emotioneel niveau doet het (de MH17 ramp) mij niets. Helemaal niets. Ik heb geen seconde getreurd om de slachtoffers, ik ben niet geïnteresseerd in het onderzoek en de rechtszaak en ik sla de meeste berichtgeving over de MH17 over. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het zielig voor de nabestaanden en ik had gewild dat de ramp niet was gebeurd maar het raakt bij mij geen snaar.” Vervolgens dreutelt ze verder over hoe ze wel tot god heeft gebeden voor het herstel van Nouri waarbij ze zich afvraagt of dat komt omdat hij een broertje van haar had kunnen zijn.

Wow! Mogen we hier even van bijkomen?

Deze mevrouw kan zich blijkbaar dus niet voorstellen dat een slachtoffer van de MH17 familie van haar is omdat het geen moslims waren. En ze voelt ook helemaal niets bij het feit dat er een vliegtuig wordt neergeknald, in de lucht ontploft, waarna er kinderen, geliefden, ouders en grootouders in de fractie van de seconde dat ze zich realiseerden wat er gebeurde krankzinnig van angst werden voordat ze stierven en daarna als bevroren poppen door de wolken naar beneden vielen? Waarna de honderden mensen die achterbleven moesten dealen met de onnodige en gruwelijke dood van hun geliefden?

Sorry hoor, maar als dat nieuws je onberoerd laat is er iets heel erg mis met je emotionele huishouding. En als je alleen kunt rouwen om iemand met dezelfde geloofsovertuiging wordt het tijd dat je je heel snel gaat aanmelden bij IS. En, geachte Hanina, als je nog een keer, zoals je schrijft, 'wordt getroffen door het verschil hoe dingen bij je binnenkomen en oprecht nieuwsgierig bent naar de oorzaken daarvan' denk dan de volgende keer even na wat het nut ervan is om de woestijn die jij je gevoelsleven noemt te delen met anderen en hoeveel schade je hiermee berokkend bij welwillende, pro-multiculturele Nederlanders en moslims in dit land.

M. de la Haye