Het beste van Mannenpraat! Op nummer 8: Rafael van der Vaart

De laatste dagen van dit jaar kijkt onze eigen roddelkoning Frans Lomans terug op de hoogte- en dieptepunten van het uit...

De laatste dagen van dit jaar kijkt onze eigen roddelkoning Frans Lomans terug op de hoogte- en dieptepunten van het uitstekende achterklapjaar 2016. Een top 10, met vandaag nummer 8: Raffie.

Toen Rafael van der Vaart besloot het voetbal niet meer serieus te nemen, pinkten wij een traan weg. Qua aanleg was hij de enige die in de voetsporen van Cruijff had kunnen treden. Hij had een voetbalintellect dat zijn weerga niet kende. Maar er waren belangrijkere zaken in Rafaels leven. Frikandellen bijvoorbeeld, meldde Maxim Hartman.

Maar toch vooral vrouwen. Er was ooit het huwelijk met Sylvie Meis, prima. Maar de scheiding was ronduit onverkwikkelijk. Toen kwam er de zo mogelijk nog onverkwikkelijkere affaire met Sabia, de aan zelfoverschatting lijdende ex van collega-voetballer Khalid Boulahrouz, die een onsmakelijk einde kreeg. En toen was er de relatie met de geweldige handbalster Estavana Polman. Vonden wij best oké, ware het niet dat Van der Vaart haar volgde naar Denemarken en daar ook ging voetballen bij een club waarvan wij de naam niet kunnen uitspreken. Het betekende zijn definitieve failliet als voetballer, want hij schoot er geen deuk in een pakje boter en als hij dat wel gedaan had, was het niemand opgevallen.

“Hij liep gewoon zijn lul achterna,” hoorden we iemand zeggen. Beetje bot, maar toch met een kern van waarheid. Het is verdomd triest als dat wordt gezegd over een voetballer met zoveel talent. Desondanks hopen we wel dat hij erg gelukkig wordt, want we vinden Rafael een toffe gozer.