Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boeren leggen distributiecentra plat - vissers doen ook mee met protest

De boerenprotesten zijn vandaag opnieuw hervat. Ditmaal zijn de acties voornamelijk gericht op distributiecentra van supermarkten. 

Boeren leggen distributiecentra plat - vissers doen ook mee met protest

Verspreid over het land vinden vandaag meerdere protesten van boeren plaats. Er zijn onder andere distributiecentra van verschillende supermarkten geblokkeerd in Beilen, Drachten, Heerenveen, Gieten, Nijkerk, Zaanstad, Zwolle en Veghel. Bij die laatste locatie is de ME ingeschakeld om het protest te beëindigen.

Ook bij het mediapark in Hilversum zijn de boeren op bezoek geweest. Op beelden is te zien dat er een grote boomstam voor de ingang is gelegd. Volgens een woordvoerder van de NPO heeft de actie geen gevolgen voor de uitzendingen.

Vissers sluiten zich aan

Niet alleen boeren, maar ook vissers laten hun onvrede over het overheidsbeleid vandaag zien. Gisteravond al werd de haven van Lauwersoog geblokkeerd. Ook de veerhaven van Den Helder werd tijdelijk klemgezet, maar inmiddels zou de veerboot naar Texel weer varen.

De vissers protesteren onder andere over het volbouwen van de zee met windparken en het afgrendelen van zeereservaten. Ook heerst er woede onder de vissers over het uitblijven van overheidssteun voor de hoge brandstofprijzen.

Ongeorganiseerd

Volgens Agractie en Farmers Defence Force, de twee organisaties die grotendeels verantwoordelijk zijn geweest voor de organisatie van eerdere protesten, zijn de acties ongeorganiseerd en ongecoördineerd. Wel werden er eerder enkele potentiële doelwitten genoemd, zoals Schiphol en de haven van Rotterdam.

De gemeente Haarlemmermeer probeert om een blokkade van Schiphol te voorkomen. Een boer die opriep om bij de luchthaven te gaan protesteren kreeg vorige week al een taakstraf. De Marechaussee heeft pantservoertuigen ingezet om een blokkade van de luchthaven tegen te gaan.

Nieuws
  • Pro Shots