Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eefke is bijna 40 jaar vermist

Op donderdag 18 augustus 1983 werd ze voor het laatst gezien: Eefke Wolf uit Wezep. Wat is er gebeurd met de toen 25-jarige?

Eefke

Eefke – 1,75 meter lang, donderblond haar, blauwe ogen – was die avond klaar met haar dienst bij een gezinsvervangend tehuis in Hattem. Ze zou op de brommer teruggaan naar haar ouderlijk huis in Wezep en nam afscheid van collega Bettina Ilbrink.

“We hadden die avond samen dienst, ik als beginnend stagiaire,” schreef Bettina in 2018 op Facebook toen de politie opnieuw aandacht zocht voor de zaak. “We gingen samen de deur uit. Ik werd opgehaald door mijn vader, Eefke liep richting het fietsenhok. Fijn weekend, tot volgende week, zeiden we nog tegen elkaar. Toen begon het te onweren, te rommelen. Eefke sloeg ons aanbod af om haar naar huis te brengen. Ze wilde haar brommer ook gebruiken in het weekend, zei ze. Ze was vrij.”

Eefke kwam nooit thuis aan en haar brommer stond de volgende dag nog gewoon in de fietsenstalling bij haar werk. Er volgde een groot politieonderzoek, maar dat leverde geen enkel spoor op. Ook een uitzending van Opsporing Verzocht zorgde niet voor bruikbare tips. In de decennia die volgden werden diverse onderzoeken gedaan, ook steeds zonder enig resultaat.

Haar familie lijdt nog steeds onder het feit dat ze niet weten wat er met Eefke is gebeurd. Volgend jaar is Eefke, die als ze nog leeft nu 64 jaar is, veertig jaar vermist. Weet u iets over deze vermissing, neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Misdaad
  • ANP, ProShots e.a.