Door: Y.M. Osterloh
Humor

'Welkom in Cleveland': de grap die zelfs na 38 jaar niet verveelt

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit juni van dit jaar: hoe mensen voor de gek te houden.

Leren hoe mensen op een originele manier te trollen, zonder dat de boel uit de hand loopt? Ga dan eens op bezoek bij Mark Gubin. Zijn grap houdt reizigers al 38 jaar voor de gek.

Op een zonnige dag in 1978 zat de inmiddels gepensioneerde Amerikaanse fotograaf en kunstenaar Mark Gubin (73) samen met een assistent te lunchen op het dak van zijn atelier annex woning. Aangezien het pand precies op de aanvliegroute naar het General Mitchell International Airport ligt, stelde Marks assistent voor een welkomstboodschap op het dak te schilderen. Mark, creatief als 'ie was (en vast nog is), pakte gelijk een pot witte verf en een kwast, al besloot hij nét iets anders te schilderen.

Milwaukee

'Welcome to Cleveland' schreef Gubin op zijn dak (zie foto). Eén niet geheel onbelangrijke kanttekening: General Mitchell International Airport is het vliegveld van de stad Milwaukee. Juist, Gubin woont in Milwaukee, op zo'n 540 kilometer afstand van Cleveland. Ha!

Lees en zie ook: dit is wat er gebeurt als je droogijs in een zwembad gooit (VIDEO)

Geen problemen

Zoals je je wel kunt voorstellen, heeft de welkomstboodschap van Gubin over de jaren hoogstwaarschijnlijk al duizenden wenkbrauwen doen fronsen en een enkeling zich in blinde paniek tot de purser doen wenden. Gelukkig is het daar dan ook bij gebleven. Zowel het vliegveld als de gemeente hebben absoluut geen probleem met deze fantastische grap. Alleen wat buurtbewoners klaagden, toen het schilderwerk nog moest drogen, over - zucht -  verloedering

131.000 resultaten

Gubin, die zijn hilarische tekst elk half jaar van een vers likje verf voorziet, is intussen uitgegroeid tot een ware legende. Wie zijn naam intikt op Google, krijgt toch een keurige 131.000 resultaten. Dat had 'ie nooit kunnen bedenken, in 1978. 

Humor om te lachen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws