Door: Jeroen Kraak
Humor

Man met naam Cham Payne probeert rechter te overtuigen dat hij geen alcoholist is

De Australische crimineel Cham Payne heet zijn naam al niet mee en vooral niet in zijn laatste zaak voor de rechter. De...

De Australische crimineel Cham Payne heet zijn naam al niet mee en vooral niet in zijn laatste zaak voor de rechter. De man had een mobiel gestolen en moest zich daarnaast nog verantwoorden voor zijn alcoholgebruik.

We snappen heel goed dat het leven met de naam Cham Payne geen pretje is, maar dan hoef je het leven van andere mensen nog niet zuur te maken. Dat doet de man echter wel, want op 21-jarige leeftijd heeft hij al een strafblad van 21 pagina’s weten te verzamelen.

Zijn laatste bezoekje bij de rechter was een bijzondere. Hij wil de rechter overtuigen dat hij geen alcoholist is. Payne rende af op een groep mannen, waarnaar eentje zijn telefoon liet vallen. De dader pakte het mobieltje op en weigerde het terug te geven. Uiteindelijk moest de politie erbij komen om de situatie op te lossen.

De rechter hoorde tijdens de zitting dat Payne alcohol had gedronken voordat hij de misdaad pleegde en dacht dat hij een alcoholprobleem had. Eerder werd hij namelijk al eens dronken aangehouden tijdens een gevecht tussen twee families en sloeg hij ook al eens een man op zijn hoofd met een bierflesje. De man houdt echter vol dat zijn gedrag voortkomt uit psychische aandoeningen. 

Voor de diefstal moet Cham Pagne een maandje achter de tralies. Hij is veroordeeld voor diefstal en mishandeling. We zijn benieuwd of hij dit keer wel zijn leven betert en dat de criminaliteit niet weer opborrelt.