Door: Martijn Haas
Humor

Katy Perry maakt even een politiek statement op de Brit Awards

Kleine meisjes worden ouder. Waar Katy Perry in de eerste jaren van de 21ste eeuw een onbezonnen popprinsesje was, daar...

Kleine meisjes worden ouder. Waar Katy Perry in de eerste jaren van de 21ste eeuw een onbezonnen popprinsesje was, daar gaat de chanteuse zich tegenwoordig te buiten aan politiek activisme waar Madonna nog bleek bij afsteekt.

Tijdens de Brit-awards gisterenavond zong Katy haar track Chained to the rhythm, waarbij er aanvankelijk nog niets aan de hand leek. Een optreden uit duizenden, een zangeres die wat zingt op een podium dat doet denken aan een stedelijk landschap. Dat hebben we meer gezien, denk je dan nog. Totdat op ongeveer de tweede minuut van het liedje twee skeletten het podium betreden. Het betreft een mannetje en een vrouwtje. De man, en dat is al snel te zien, moet Donald Trump voorstellen, de huidige president van de VS. De vrouw belichaamt Theresa May, de huidige Britse Prime Minister. Hoe weten we dat? Omdat beiden exact zo gekleed gaan als tijdens het bezoek dat May onlangs aan de VS aflegde, waarbij zij een bezoek aan Trump bracht. Zie bovenstaande foto voor de vergelijking.

Het politieke protest, want zo mag je het toch wel noemen, wijst vooruit naar het bezoek dat Trump zal gaan brengen aan Groot-Brittanië, waarbij May uiteraard zijn gastvrouw zal zijn.

Perry groeide zelf op in een streng Christelijk milieu. We schreven dan wel dat zij vroeger onbezonnen was. Toch heeft ze zich altijd ingezet voor homo- en lesborechten in de VS, in die zin valt haar activisme wel te plaatsen.

Hier het filmpje, scroll snel door naar 2:00.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws