Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Zo ziet een Formule 1 auto er over tien jaar uit!

We zijn nog maar in 2017, maar Renault heeft alvast een video gemaakt over hoe de Formule 1 er in 2027 uit ziet. Renault...

We zijn nog maar in 2017, maar Renault heeft alvast een video gemaakt over hoe de Formule 1 er in 2027 uit ziet. Renault geeft wel meteen toe dat het een grote gok is om te voorspellen hoe de Formule 1 er precies uitziet dan. 

Renault deed dit in het teken van het Shanghai International Automobile Industry Exhibition, een prestigieuze expositie in de automobielindustrie. De auto heeft een dichte, maar transparante cockpit en wat meteen opvalt is de LED-verlichting in de wielen. Daarnaast zijn er bewegende aerodynamische onderdelen, zoals de vleugels, iets dat momenteel ten strengste verboden is. Renault denkt ook dat de data die de auto's doorgeven meteen zichtbaar wordt voor fans voor de televisie. In het voorbeeld van Renault wordt een V6-motor gebruikt, dit terwijl de roep in de Formule 1 om de V10 motor te laten terugkeren groot is. De auto wordt ook voorzien van een elektrische motor. Deze kan dan worden gebruikt in de pitstraat. De fictieve, maar fraaie bolide heeft ook vierwielaandrijving en vierwielbesturing.

Voorlopig moeten we nog wel even geduld hebben want het is pas 2017..