Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Wolff wil niet te vroeg juichen: ‘Nog vier races te gaan’

Mercedes heeft een goede slag geslagen in Azië ten opzichte van concurrent Ferrari. Ondanks de problemen die het team kende werd er toch weer twee keer gewonnen.

Teambaas Toto Wolff is dan ook blij. Hij is niet rouwig dat Ferrari achterop is geraakt. “Deze sport kent geen genade,” zegt Wolff in gesprek met Motorsport.com. “Het gaat erom dat je de snelste auto hebt, de beste coureur en de meest betrouwbare prestaties. We hebben ook moeilijke moment gehad met beide coureurs op het gebied van betrouwbaarheid. Wanneer je de grenzen opzoekt, zul je uiteindelijk tot de limiet gaan. De ontwikkeling van Ferrari in 2016 en 2017 is indrukwekkend geweest en dit is wellicht ook een fase in de ontwikkeling.”

Lees ook: 'Marko tempert verwachtingen: 'Lopen nog gridstraffen op'

Wolff zegt dat hij weet hoe het voelt om ineens drie races problemen te kennen. Hij denkt denkt dat het erbij hoort. “Het is onderdeel van het proces binnen een team. Je probeert zo goed mogelijk te presteren en tegelijkertijd ook betrouwbaar te zijn. Ze hebben zeker de juiste vorm te pakken, maar nu moet het nog betrouwbaar worden. Ik ben blij dat wij het bij elkaar hebben kunnen houden. Onze mensen op de kwaliteitscontrole en ontwerpers hebben fantastisch werk gedaan zodat we een betrouwbare auto hebben.” Toch wil Wolff  nog niet juichen. “Er zijn nog vier races waarin we maximaal moeten presteren.”