Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Wolff: 'We willen beide de Formule 1 zien floreren'

Azerbeidzjan 2017 blijft om vele redenen nog lang in het geheugen staan bij vele autosportliefhebbers. Het hoofdstuk ove...

Azerbeidzjan 2017 blijft om vele redenen nog lang in het geheugen staan bij vele autosportliefhebbers. Het hoofdstuk over de crash tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff nu wel gesloten. 

"Elk geweldig Formule 1-seizoen kent een serieuze tweestrijd", zo vertelt de  Oosterijker in zijn voorbeschouwing op de Grand Prix in zijn geboorteland. "Vorig jaar hadden we het duel tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton en dit jaar is er een strijd gaande tussen Lewis en Sebastian Vettel. Hoe rustig het ook begon, je kon verwachten dat het op een gegeven moment wat intenser en controversiëler zou worden. Dat gebeurde in Baku en we hebben het resultaat op de baan kunnen zien."

Lees ook: Wolff kwaad: 'Hij zaait onrust bij al onze werknemers'

Toch wil Wolff laten weten dat er wederzijds respect is tussen Ferrari en Mercedes. "We zijn beiden iconische merken in de sport. Niet alleen vanwege de uitdagende strijd tussen ons maar ook omdat we naar hetzelfde doel streven: we willen de Formule 1 zien floreren." Voor Wolff zelf is de komende GP speciaal. "We gaan nu naar Spielberg, voor de negende Grand Prix van het jaar. Dat is persoonlijk erg speciaal, omdat mijn eerste racemeters hier zijn afgelegd. Destijds heette het nog de Österreichring en was de baan een stukje langer, maar het circuit blijft altijd een plek in mijn hart houden."

Wij willen die tweestrijd wel vaker zo zien als in Azerbeidzjan.