Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Wolff: 'We moeten het momentum zien vast te houden'

Na de zeer succesvolle grand prix waar Mercedes voor het eerst dit seizoen een één tweetje scoorde kijkt h...

Na de zeer succesvolle grand prix waar Mercedes voor het eerst dit seizoen een één tweetje scoorde kijkt het team logischerwijs met veel vertrouwen uit naar de Europese Grand Prix van komend weekend in  Azerbeidzjan. 

"Na de analyses van de Grand Prix van Monaco is het geweldig om te zien dat het zo goed ging in Canada, dat geeft ons voldoening," zo vertelt Wolff in zijn voorbeschouwing op Baku. "Nu draait alles om het vasthouden van het momentum. Dit is het mooie en tevens het lastige van de Formule 1. De vorige race telt niet meer, maar alles draait om de volgende. We zijn naar elke teleurstelling hard blijven werken en dat spreekt voor het hele team."

Lees ook: Wolff: 'Dit seizoen is een marathon'

"In dit seizoen, waarin het zo dicht bij elkaar zit, moet je het race per race benaderen.Het is een lang kampioenschap, eentje waarin goede en slechte weekends zullen zitten. Je moet het beste uit goede en slechte momenten zien te halen, bokalen scoren als de mogelijkheid er is. Over de wagen hebben we gegrapt dat ze een diva is, maar volgens ons wel de snelste op de grid."

Kruipt Wolff na één overwinning ineens weer uit de underdog rol..?