Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Wolff: 'Titel geen issue in team'

Nadat Lewis Hamilton eerste werd dit weekend op Silverstone en Valtteri Bottas tweede is de spanning volledig terug in h...

Nadat Lewis Hamilton eerste werd dit weekend op Silverstone en Valtteri Bottas tweede is de spanning volledig terug in het kampioenschap. Hamilton staat door de zevende plek van Vettel slechts op een punt en Bottas op 23. 

''Het seizoen is halverwege, er zijn nog 250 punten te behalen. Er zal veel gesproken worden over de stand in het kampioenschap, maar niet binnen ons team,'' zo zei Toto Wolff na afloop van de Britse GP. ''We kijken maar naar één ding en dat is de volgende race in Hongarije, zodat we nog beter de zomerstop in kunnen gaan."

Lees ook: Hamilton: 'Trots dat ik dit aan de fans heb kunnen laten zien'

 De teambaas heeft dan ook genoten van zijn team op Silverstone. ''Dit was waarschijnlijk de beste race sinds ik bij het team ben, sinds 2013. We zijn zo blij voor Lewis! Hij heeft zich op het weekend voorbereid op een manier waarvan we wisten dat het het beste was voor hem. Het was een perfecte race.'' Want ook Valtteri Bottas mocht mee naar het podium als nummer twee. Dit terwijl de Fin als negende aan de race begon vanwege een wissel van zijn versnellingsbak. ''Valtteri heeft zich een weg door het veld gebaand, zorgde ervoor dat zijn banden op het juiste moment werkten. Hij heeft zijn tweede plaats zeker verdiend, hij heeft fantastisch gereden."

Zo toch leuk zijn als Bottas die wereldtitel pakt..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws