Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Wolff kwaad: 'Hij zaait onrust bij al onze werknemers'

De laatste tijd kwamen er berichten de wereld in dat Mercedes wel eens zou kunnen stoppen met de Formule 1. Mede door he...

De laatste tijd kwamen er berichten de wereld in dat Mercedes wel eens zou kunnen stoppen met de Formule 1. Mede door het afhaken van belangrijke sponsors als Petronas zou er geen toekomst zijn Mercedes in de Formule 1. Volgens teambaas Toto Wolff probeert Eddie Jordan met deze woorden alleen maar onrust te zaaien. 

"Ik heb Eddie gezegd dat ik altijd in ben voor een grapje, maar voor mij stopt het wanneer hij dingen zegt over 1500 personeelsleden en hun toekomst”, zo vertelt Wolff. “In een interview met hem zei ik dat dit onderwerp te serieus is. Wij vertrekken niet uit de Formule 1 en onze sponsors ook niet. Hij moet echt stoppen met het verspreiden van fake news."

Lees ook: Wolff: 'Dit seizoen is een marathon'

Jordan laat duidelijk merken dat het antwoord van Wolff hem niks doet. “Ik heb nooit gezegd dat ze zullen stoppen, maar Mercedes doet mee voor hun marketing en om technische redenen”, vertelt Jordan aan Motorsport.com. “Ze zullen stoppen wanneer hen dat uitkomt. Ik heb enkel gezegd dat in 2018 hun contracten met UBS en Petronas aflopen. Ik snap waarom hij kwaad is, maar dat is mijn probleem niet. Ik heb met niemand een probleem, maar ze kunnen me niet het zwijgen opleggen. Als ze vinden dat wat ik denk onzin is, dan moeten ze dat maar zeggen.”

Dit krijgt ongetwijfeld een vervolg..