Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Wolff: 'Coureurs ons sterkste punt'

Toto Wolff stond aan het begin voor een hele grote vraag. Kon Valtteri Bottas het gat dat Nico Rosberg achterliet wel op...

Toto Wolff stond aan het begin voor een hele grote vraag. Kon Valtteri Bottas het gat dat Nico Rosberg achterliet wel opvullen. Nu zes maanden later kan de teambaas van Mercedes die vraag met een volmondige ja beantwoorden. De Fin laat zelfs zien gewaagd te zijn aan Lewis Hamilton. 

"Onze coureurs zijn tot dusver één van onze sterkste punten gebleken", zo analyseert Wolff het eerste deel van het Formule 1-seizoen. "Lewis heeft een aantal perfecte prestaties geleverd, waarbij China, Canada en Silverstone eruit springen. Hij tikt ieder weekend nieuwe records aan en groeit uit tot één van de grootste coureurs uit de historie van de sport." De Brit kan in Hongarije zelfs op gelijke hoogte komen met Michael Schumacher wat betreft het aantal pole positions.

Lees ook: Wolff: 'Titel geen issue in team'

Toch doet Bottas niet voor hem onder. "Valtteri belichaamt de Finse werklust en hij heeft een pragmatische aanpak en hij is gezegend met een geweldige hoeveelheid talent. Hij is de uitdaging bij ons aangegaan en we beginnen nu zijn volledige potentieel te zien. Ik heb het gevoel dat hij ieder weekend beter wordt. Hij is nu al een completere coureur dan aan het begin van dit seizoen en ik ben heel benieuwd hoe dat de rest van het jaar verdergaat."

Toch kijkt Wolff niet meer achterom want uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is de wereldtitel. "Silverstone was fantastisch, maar dat is nu iets voor in de geschiedenisboeken. We moeten opnieuw beginnen en daar starten we mee in de eerste vrije training op de Hungaroring. Onze concurrenten zullen vastbesloten zijn om terug te slaan, daar moeten we op ingesteld zijn."

En reken maar dat Ferrari prepared aan de start verschijnt!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws