Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Webber: 'Verstappen zorgt voor exta druk bij monteurs'

Max Verstappen heeft tot nog toe erg veel pech met de betrouwbaarheid van de auto, maar volgens Mark Webber maakt hij ze...

Max Verstappen heeft tot nog toe erg veel pech met de betrouwbaarheid van de auto, maar volgens Mark Webber maakt hij zelf ook teveel fouten. 

''Max is misschien een beetje inconsistent geweest bij het opbouwen van zijn weekenden. Hij is vaak van de baan gegaan op de vrijdag en zaterdag, wat voor druk zorgt bij de monteurs om de wagen gereed te krijgen," zo zegt Webber op de website van Red Bull Racing. ''Ik zou graag zien dat hij wat meer op het circuit blijft, al is het goed dat hij naar de limieten zoekt. Op de zondagen maakt hij bijna helemaal geen fout. Door problemen met de betrouwbaarheid is hij echter een lading aan punten misgelopen, wat erg frustrerend voor hem is geweest.”

Lees ook: Verstappen: 'Terugkeer Kubica zou goed zijn voor F1'

Over het seizoen van Red Bull als team heeft Webber dezelfde mening als vele fans. ''We hadden allemaal erg hoge verwachtingen van de auto van dit jaar, maar de wagen kwam niet goed uit de verf. Het team had veel werk om in te halen. Bij Renault valt men helaas een beetje in herhaling: ‘We hebben dit niet, we hebben dat niet’. En zo gaat het al vijf jaar. Red Bull moet hierdoor eigenlijk een auto maken die een seconde sneller is dan de rest.”

En dat is een zo goed als onmogelijke opdracht!