Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Webber: 'Max is on fire'

Red Bull kan dit jaar de strijd niet aan met de grote jongens, maar daarom is het onderlinge duel tussen Max en Daniel R...

Red Bull kan dit jaar de strijd niet aan met de grote jongens, maar daarom is het onderlinge duel tussen Max en Daniel Ricciardo niet minder interessant. 

Max staat in de kwalificaties op een voorsprong en laat ook in de races zien vaak iets beter te zijn dan Daniel Ricciardo. De Australiër heeft echter wel meer WK-punten door een aantal ongelukkige uitvalmomenten van Max. Ricciard's landgenoot Mark Webber volgt het duel ook met bovengemiddelde interesse zo vertelt hij aan GPupdate.net. "Max is 'on fire' dit jaar, hè. Hij verricht erg goed werk. Daniel moet alle zeilen bijzetten en zoals verwacht is hij messcherp op de zondagen. Max heeft door onder meer de betrouwbaarheid, strategie en andere factoren niet kunnen laten zien waartoe hij in staat is." 

Lees ook: Andretti: 'Talent van kaliber Max komt niet vaak voorbij'

Aan de kwaliteiten van Max is er dan ook geen enkele twijfel bij Webber. "Hij is nog zo jong. Hij heeft geen idee hoe veel hij nog kan leren, hij is bezig om alle puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Maar hij is 'on fire' en gaat ervoor. Buitenom gaan in bocht één bij de start, bijvoorbeeld. In Montréal pakte dat goed uit, in Barcelona niet. Dat zijn zaken waar hij goed naar moet kijken en als hij daarvan leert, wordt hij alleen nog maar beter. Maar hij is een fenomenaal talent en zoals gezegd, hij is echt 'on fire' op dit moment."

De complimenten blijven maar komen gelukkig is Max nuchter genoeg om niet naast zijn schoenen te gaan lopen.