Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Webber: 'Alonso hoort te strijden om de titel'

In Azerbeidzjan was het eindelijk zover, maar echt gelukkig was Fernando Alonso niet met zijn eerste punten. De Spanjaar...

In Azerbeidzjan was het eindelijk zover, maar echt gelukkig was Fernando Alonso niet met zijn eerste punten. De Spanjaard dacht zelf dat hij de race wel kon winnen. Oud-coureur Mark Webber vindt het ook bespottelijk dat Alonso niet meestrijdt om de wereldtitel. 

"Fernando is een fenomenaal talent. Het is ontzettend zonde en volledig bespottelijk dat hij nu in de achterhoede rijdt met een auto die niet competitief is," zo vertelt de oud Red Bull coureur in gesprek met GPupdate.net . Hij rijdt fenomenaal en ik denk dat zijn marktwaarde, door zijn optreden bij de Indy 500 en wat hij dit jaar doet in de McLaren, nooit hoger geweest is dan nu."

Lees ook: Alonso weet het zeker: 'Had hier kunnen winnen'

Webber denkt dat ook Stoffel Vandoorne onder de indruk is van de Spanjaard. "Zoiets kan gebeuren als je het moet opnemen tegen iemand als Fernando. Maar wat de toekomst gaat brengen weet ik niet. Laten we afwachten welke motor McLaren krijgt. Ze moeten hem ervan overtuigen dat hij in 2018 races kan winnen."

Maar de kans daarop lijkt op dit moment niet heel groot.