Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel ziet nut niet van sociale media: 'Ik maak liever een praatje'

Heel de wereld lijkt op dit moment verschillende sociale media te gebruiken om alles met zijn of haar volgers te delen,...

Heel de wereld lijkt op dit moment verschillende sociale media te gebruiken om alles met zijn of haar volgers te delen, maar soms is er een enkeling die daar het nut niet van inziet. Ook Sebastian Vettel snapt niet waarom mensen alles met de buitenwereld moeten delen.

"Ik denk dat ik ben opgegroeid in een tijd waarin mensen nog best verlegen waren, en niet constant foto's van zichzelf maakten," vertelt hij aan de Duitse TV-zender RTL. Ook het begrip selfie is redelijk onbekend bij de Duitser. "Soms komen er mensen die vragen of ze met mij op de foto mogen, en als de plaat gemaakt is zijn zo ook zo ineens weer pleite. Ik vraag ze dan weleens wat ze met de foto gaan doen, waarop ik meestal een antwoord krijg in de trant van 'dat weet ik niet."

Lees ook:  Vettel: 'Neem Max niks kwalijk'

Mensen gaan soms om de meest vreemde redenen op de foto met de leider in de stand om het wereldkampioenschap. "Er was zelfs een keer iemand die perse met mij op de foto wilde, om zijn aan zijn vrienden te kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk een praatje met mij had gemaakt. Ik zei tegen hem: 'je kan niet op je vrienden vertrouwen als zij jou al niet vertrouwen zonder een foto'. Ik moet bekennen dat ik er meer waarde aan hecht om iemands hand te schudden en vervolgens een praatje te maken."

Let's go back to the good old times, Sebastian!