Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel: 'We hebben de eieren gevonden'

Sebastian Vettel was zondag na afloop uiteraard zeer tevreden met de zege in de grand prix van Bahrain. Het was al zijn...

Sebastian Vettel was zondag na afloop uiteraard zeer tevreden met de zege in de grand prix van Bahrain. Het was al zijn 44ste zege en voor het eerst sinds 2004 boekte Ferrari weer twee zeges in de eerste drie wedstrijden van het seizoen. 

"Dit is een geweldige dag. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet gaan zeggen," zo begon de Duitser na afloop op het podium. "Halverwege de uitloopronde zag ik het vuurwerk en besefte ik mij dat ik hou van wat ik doe. Het was echt teamwerk vandaag. Net na de start voelde ik al dat we snel waren. Ik probeerde Valtteri maximaal onder druk te zetten, maar hij maakte geen fouten. We besloten daarom snel naar binnen te gaan en daardoor wat te forceren."

Lees ook: 'Remmen laten Verstappen in de steek'

Toch was Vettel daarna bang dat er het zelfde zou gebeuren als in China met de safety car. "Ik denk dat ik mazzel had dat de anderen dicht bij de pits waren en dus konden ze niet echt profiteren. Maar, ik weet het ook allemaal niet. Ik was verrast dat ik vooraan kwam te rijden, want ik dacht dat we door de safety car ons voordeel waren kwijtgeraakt. Daarna voelde de auto als een droom en had ik het allemaal goed onder controle."

Vettel refereerde ook nog even naar de paasdagen. "Ik geniet op dit moment heel erg van de auto. Al baalde ik wel van gisteren. Mercedes had vandaag wat eieren verstopt. Wij hebben ze gevonden. Ik ben het team erg dankbaar voor al het harde werk."

Als je snel bent Sebastian kun je misschien nog aanschuiven bij de paasbrunch met je eieren!