Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel niet tevreden over shield: 'Werd er duizelig van'

Sebastian Vettel was de eerste coureur die vrijdag het zogenaamde shield mocht testen, maar heel lang duurde het niet. D...

Sebastian Vettel was de eerste coureur die vrijdag het zogenaamde shield mocht testen, maar heel lang duurde het niet. De Duister ziet niks in deze vorm van cockpitbescherming.

''Wat de voor- en nadelen van het shield zijn? Over de voordelen hoef ik het niet te hebben, we weten waar het voor bedoeld isWat de voor- en nadelen van het shield zijn? Over de voordelen hoef ik het niet te hebben, we weten waar het voor bedoeld is. Maar vanochtend merkte ik de nadelen,'' zo vertelt Vettel na afloop van de tweede vrije training. ''Ik werd er een beetje duizelig van, het zicht is niet erg goed. Dat komt wellicht door de ronde vorm, alles wordt een beetje vervormd. Ook voel je een luchtstroom op de rechte stukken, waardoor je helm iets naar voren gedrukt wordt." 

Lees ook: Vettel: 'Kan het niet geloven'

En dus was het al snel duidelijk voor Vettel dat er geen toekomst is voor het shield in de Formule 1. De Duitser reed er dan ook slechts één rondje mee. "We zouden eigenlijk een run ermee afwerken, maar het beviel me niet en dus haalden we het eraf." In 2018 wil de FIA cockpitbescherming invoeren. De komende maanden zullen dus ook de andere teams het shield testen.

Maar waarschijnlijk kunnen we het shield al afschrijven..