Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel kijkt uit naar komende races: 'Zijn banen die ik leuk vind'

Sebastian Vettel ging al het hele seizoen aan de leiding in de strijd om de WK-titel maar uitgerekend in eigen huis op...

Sebastian Vettel ging al het hele seizoen aan de leiding in de strijd om de WK-titel maar uitgerekend in eigen huis op Monza raakte hij die kwijt aan Lewis Hamilton. De Duitser wil natuurlijk de leiding heroveren en kijkt dan ook uit naar de komende races. 

Er zijn er nog zeven races waarin Vettel het verschil kan maken. Daarvan zijn er op vier waarbij Mercedes op papier in het voordeel lijkt te zijn, maar dat deert Vettel niet. ''Ik kan lezen, maar het maakt me niet uit wat er op papier staat," is zijn duidelijke niet te misverstane reactie. ''Volgens mij zijn we hier om te racen. Dus als het moeilijk gaat, dan is het goed. Als het gemakkelijk gaat, dan is het saai. Dat eerste willen we volgens mij allemaal en dus zie ik ernaar uit. Momenteel zou je kunnen zeggen dat Mercedes de overhand heeft. Op zaterdagen zijn ze heel sterk, wat natuurlijk ook een bijdrage levert aan de zondag. Dat is geen geheim, maar ik denk dat we sterk zijn."

Lees ook: 'Hamilton voorzichtig: 'Hopelijk geleerd uit het verleden'

Ferrari blijft de auto dan ook ontwikkelen. ''Net als Mercedes willen wij onze auto nog beter maken. Ik ga mij dus ook geen zorgen maken over wat zij doen. Ik richt mij op hetgeen waar wij mee bezig zijn want daar heb ik invloed op. Wat dat betreft ben ik ook positief gestemd over datgene wat er aan zit te komen. We gaan het zien en er is altijd een extra race-element dat je niet kan voorspellen, dat je niet op papier kan zetten. Dat is doorgaans het meest opwindende."

En zo is het maar net, Sebastian!