Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel: 'Kan het niet geloven'

Sebastian Vettel kwam aan het eind van de race 0,658 tekort om Valtteri Bottas te verslaan. Iets was misschien wel was g...

Sebastian Vettel kwam aan het eind van de race 0,658 tekort om Valtteri Bottas te verslaan. Iets was misschien wel was geluk als de Fin niet vals was gestart zoals de Duister beweerd.

Bottas bleek echter over een geweldig reactievermogen te beschikken. '' "Ik geloof het niet...ik ben er vrij zeker van dat zijn start vals was", sprak Vettel. "Vraag maar aan Daniel Ricciardo. We zijn er allemaal van overtuigd dat de start niet correct was, maar schijnbaar was het oké."

Lees ook: 'Geen straf voor Vettel op dertigste verjaardag'

Vettel wilde het ook niet geloven toen hij op de persconferentie werd geconfronteerd met de reactietijd van Bottas. ''Ik geloof het gewoon niet.. Ik ben er vrij zeker van dat zijn start vals was.'' In de laatste ronden maakte de Duitser het nog wel spannend. ''Het werd heel close in de laatste rondjes. Mijn tweede stint was veel beter dan mijn eerste, op supersofts kwam de auto tot leven. Ik had nog één rondje nodig, dan had ik hem misschien kunnen pakken, want ik zag dat Valtteri worstelde met zijn auto."

Nu niet meer zo eigenwijs zijn, Seb!