Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel: 'Het is beter als je het doet zonder slipstreamen'

Op Spa-Francorchamps zagen we voor het eerst weer eens twee teamgenoten die elkaar hielpen door de kwalificatie te komen...

Op Spa-Francorchamps zagen we voor het eerst weer eens twee teamgenoten die elkaar hielpen door de kwalificatie te komen. In eerste instantie Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne en later ook de beide Ferrari's. Toch is Sebastian Vettel er geen fan van. 

"Het is een behoorlijke uitdaging om het voor elkaar te krijgen," zo vertelt Vettel tijdens de persconferentie op donderdag ''Je moet een seconde of vijf, zes wachten, maar veel hangt ook af van wat de wagen voor jou doet. Ik zat vorige week kort op Kimi Raïkkönen. Het werkte goed tot hij zijn rondje afbrak en ik te dichtbij hem kwam. Toen verloor ik een hoop downforce. Het is beter als je zonder kan."

Lees ook: Ocon en Pérez kunnen weer door één deur: 'Hebben het uitgesproken'

Sergio Pérez is het volledig met de Duitser eens. ''Het is lastig om te timen en je moet geluk hebben dat je het meeste eruit kan halen. Je kan niet plannen wat anderen gaan doen. Je moet vooruit plannen en naar jezelf kijken. De kans dat het niet goed gaat is veel groter dan de kans dat het slaagt.'' Ook Esteban Ocon weet dat geluk een grote rol speelt. ''Eén keer per drie, vier jaar gaat het je lukken. Zoals Sebastian al zegt: het is beter als je zonder kan."

En dus krijgen we waarschijnlijk geen slipstreamfeest vanmiddag!