Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vettel haalt uit naar Hamilton, Lewis bijt op tong

Het was het incident waar velen nog lang over na zullen praten. De botsing(en) tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel...

Het was het incident waar velen nog lang over na zullen praten. De botsing(en) tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Vooral de Duitser was duidelijk. Het was de Brit zijn eigen schuld. 

"Hij gaf mij een 'braketest', dus wat verwacht je? Hij zal het vast niet met opzet hebben gedaan maar dit was geen goede manoeuvre van hem. Als ik al in de problemen kom doordat hij op de rem trapt, dan komt de rest van het veld dat helemaal. De actie van Hamilton was onnodig en het leverde mij bovendien schade op. Dit is trouwens niet de eerste keer dat hij zoiets doet, in China gebeurde hetzelfde." 

Lees ook: 'Ricciardo wint chaotische race, Max valt weer uit'

Zelf wilde Vettel niks weten van zijn aandeel in het akkefietje. "Toen hij op de rem trapte ging ik ernaast rijden, stak ik mijn hand op om te laten zien dat ik niet blij was met zijn actie. We raakten elkaar? Ja, ik reed tegen zijn achterkant aan, omdat hij remde."

Lewis Hamilton wilde weinig kwijt over het incident met zijn grote concurrent. "Het maakt me niet meer uit wat er gebeurd is. Ik kijk nu vooruit. Ik weet niet wat ik moet zeggen en kan verder ook niets zeggen. Zand erover. Wat ik van de straf van Vettel vond? Tsja. Het was gevaarlijk rijden en wat hij deed is in mijn ogen geen correct en sportief gedrag."

Het wordt nog een lange strijd vol met spektakel tussen de twee!