Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Zou goed zijn als Mercedes eens geen kampioen werd'

Jos Verstappen had dit seizoen graag zijn eigen zoon aan het einde van het jaar op de hoogste trede zien staan, maar hel...

Jos Verstappen had dit seizoen graag zijn eigen zoon aan het einde van het jaar op de hoogste trede zien staan, maar helaas is een wereldtitel voor Max niet zo realistisch, maar wel hoopt Jos dat het eens geen Mercedes-coureur wordt. 

Sinds de Formule 1 overstapte na de V6 motoren heeft Mercedes de koningsklasse van de autosport namelijk gedomineerd. Na twee kampioenschappen van Lewis Hamilton was het vorig jaar Nico Rosberg die de titel pakte. Ook nu heeft Mercedes weer twee ijzers in het vuur met Hamilton en Valtteri Bottas. De enige uitdager lijkt Sebastian Vettel te zijn.

Verstappen durft nog niet te zeggen wie de titel uiteindelijk gaat winnen. "De weg is nog lang. Op sommige circuits is Ferrari in het voordeel en op anderen Mercedes. et zal een beetje afhangen van wie er pech krijgt en wie er geen pech krijgt, en waar de auto’s van Mercedes en Ferrari wel en niet goed functioneren. Als sport zijnde is dat natuurlijk wat je wil: dat twee rijders tot en met de laatste race om het kampioenschap strijden. Ik denk dat het voor de Formule 1 op zich wel goed is wat er dit jaar gebeurt.”

Lees ook: 'Jos gelooft niet in titel voor Max in 2018'

Toch maakt het Verstappen niet uit wie er uiteindelijk met de titel aan de haal gaat als het maar eens geen Mercedes-coureur is. "Ik denk dat dat vooral voor de aantrekkelijkheid van de sport goed zou zijn. Ik denk niet dat iedereen erop zit te wachten dat steeds een coureur van hetzelfde team kampioen wordt. Daar moet variatie in zitten." En dus zou het volgens Jos ook goed zijn om alle motoren gelijk te trekken. Iik denk dat het nog wel allemaal wat dichter bij elkaar moet zitten. Ik denk dat we dan veel mooiere races krijgen. Ik denk dat als de motoren meer op één lijn worden gebracht, het allemaal nog veel interessanter wordt.”

En dat zou het zeker voor fans nog vele malen interessanter maken!