Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen voelt zich 'genaaid' door Massa

Waar plek vijf en zes op dit moment het hoogst haalbare lijkt te zijn voor Red Bull bewees Daniel Ricciardo gisteren zie...

Waar plek vijf en zes op dit moment het hoogst haalbare lijkt te zijn voor Red Bull bewees Daniel Ricciardo gisteren zien dat het ook beter kan. Max Verstappen had niet anders gewild dan voor zijn ploeggenoot te staan maar werd volgens eigen zeggen 'genaaid' door Massa. 

Verstappen stond vrij snel voor de camera's van Ziggo Sport en was daar duidelijk. "Iedereen prepareert zich voor die laatste run, maar in de laatste sector komt Massa ineens voorbij vliegen waardoor ik heel lang in de één moet blijven rijden. Daardoor zijn je banden sowieso al heel koud. Dus dat is gewoon enorm klote."

Het verschil met de Ferrari's en de Mercedessen wordt ten opzichte van Australië en China al iets kleiner. "Maar het is nog steeds acht á negen tienden dat is gewoon te veel, maar het klopt. We zitten al wat dichter in de buurt als in de eerste twee kwalificaties." Toch overheerste de teleurstelling bij de Nederlander. "Het is natuurlijk enorm balen dat alles goed gaat tot aan de laatste run. De baan wordt steeds sneller en dan wordt je natuurlijk genaaid in de laatste bocht, maar dat hoort erbij. Morgen gaan we de race in en dan zien we het wel."

Let's go to the max, Max!