Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'

Niemand is eigenlijk enthousiast over het plan om de Halo in te voeren in het volgende seizoen. Jos Verstappen voegt zic...

Niemand is eigenlijk enthousiast over het plan om de Halo in te voeren in het volgende seizoen. Jos Verstappen voegt zich nu ook in dat rijtje.

In het RTL7 programma Slipstream laat de vader van Max weten dat het wat hem betreft niet hoort bij de Formule 1. ''Persoonlijk houd ik er niet van. Ik vind het helemaal niets. Als je daar als coureur zijnde mee wil gaan rijden, dan moet je maar naar het WEC. De Formule 1 is altijd open cockpit geweest. Het blijft natuurlijk open, maar je krijgt een rare beugel op de auto en een spijltje voor je gezicht. Ik ben er geen fan van.”

Lees ook: Lauda boos: 'Invoering Halo grote fout'

Verstappen senior heeft het ook nog even over de tegenslagen die zijn zoon de laatste tijd heeft moeten verwerken. Pas op Silverstone wist Max weer eens te finishen na vijf races geen finish te hebben gehaald. ''Max gaat er wel makkelijk mee om. Het is ook niet zo dat Max iets fout heeft gedaan. In mijn tijd was ik degene die fouten maakte, terwijl de andere auto won. Dat is hier niet het geval. Max doet eigenlijk alles goed. Hij is alleen een paar wedstrijden achter elkaar uitgevallen. Hij zit op zich goed in zijn vel, maar wil wel graag winnen. En dat merk je heel erg aan hem, die teleurstelling dat er niet gewonnen kan worden. Daar heeft hij wel een beetje moeite mee.”

Maar Max van verliezen leer je nog steeds meer dan van winnen! 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws