Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen tevreden na vrije trainingen: 'Staan waar we hadden verwacht'

Max Verstappen heeft de teleurstelling van Spa-Francorchamps achter zich gelaten. Tijdens de eerste twee vrije traininge...

Max Verstappen heeft de teleurstelling van Spa-Francorchamps achter zich gelaten. Tijdens de eerste twee vrije trainingen werd de Nederlander zesde en vijfde. De Nederlander was tevreden met die prestatie. 

"Zoals verwacht zijn we te langzaam, maar het viel tot nu toe nog mee. We proberen er het beste van te maken. " De auto voelde goed aan voor de Nederlander tijdens de tweede vrije training. "Natuurlijk is de afstelling altijd te verbeteren, maar qua snelheid staan we waar we verwacht hadden te eindigen. Monza is met haar lange rechte stukken lastig voor ons, met de low downforce afstelling. We maken er het beste van," zo vertelt Verstappen tegenover zijn eigen website. 

Lees ook: 'Ricciardo: 'Ik ben geen tweede viool of bruidsmeisje'

Voor zondag heeft Verstappen vijftien plaatsen gridstraf gekregen, maar teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg er maar liefst twintig. Red Bull doet dit uit voorzorg want in Singapore is er goede hoop op een podiumplek. "Omdat Monza toch al niet gunstig voor ons is, hebben we hier de motor gewisseld. Singapore ligt ons beter, dus daar willen we geen risico’s lopen op gridstraffen. Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen zonder penalties uitrijden. We starten zondag iets verder achteraan. We zullen het wel zien in de race. Hopelijk kan ik genieten van veel inhaalacties.”

En zo zien we Max toch het liefst..