Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen teleurgesteld: 'Die mensen komen voor mij en na acht ronden is het klaar'

De vele oranjefans die naar Spa waren gekomen hoopten op een goed resultaat van hun grote held Max Verstappen. Helaas vo...

De vele oranjefans die naar Spa waren gekomen hoopten op een goed resultaat van hun grote held Max Verstappen. Helaas voor het oranjelegioen was die hoop al na acht rondjes vervlogen. Opnieuw liep de race voor Max uit op een groot drama. Extra pijnlijk was na de tijd nog de derde plek voor teamgenoot Daniel Ricciardo. 

De Australiër heeft het geluk aan zijn zijde dit seizoen. Max is duidelijk de betere coureur, maar heeft pech met het materiaal dat hem wordt geleverd. Max viel dit seizoen al zes keer uit. Dat is precies de helft van de races, meer dan de helft daarvan komt door een technisch mankement. De Nederlander verscheen dan ook teleurgesteld voor de camera's van Ziggo Sport. "Dit is gewoon een drama. Ik ben gewoon teleurgesteld en dan niet alleen voor mezelf, maar ook voor de fans. Die komen hier allemaal om te kijken voor mij en dan val je al naar acht ronden uit."

Lees ook: 'Hamilton foutloop op Spa, drama voor Verstappen'

Max spreekt dan ook harde woorden over zijn werkgever. "Dat mag gewoon niet gebeuren voor een topteam. Je kan wel zeggen 'dat is pech,' maar dat is het niet want dit is gewoon slecht. Ik had gewoon geen vermogen meer dus ik probeerde wat dingen te veranderen, maar niks werkte dus waarschijnlijk is het de motor." Max wil nog niet aan de volgende race denken volgende week in Monza. "We moeten eerst zorgen dat dit niet meer gebeurt. Natuurlijk moeten we naar Monza toe, maar dat wordt ook helemaal niks. Dit is niet lang meer vol te houden zo."

En toch moeten we maar weer proberen de moed er in te houden..