Formule 1

Verstappen roept op tot donatie voor zwaargewonde coureur

Dit weekend verloor Billy Monger na een zware crash zijn beide onderbenen. Meteen zette zijn team een crowdfundingsactie...

Dit weekend verloor Billy Monger na een zware crash zijn beide onderbenen. Meteen zette zijn team een crowdfundingsactie op om de ziekenhuiskosten en het herstel van de nog maar 17-jarige coureur te bekostigen. Max Verstappen blijkt één van de gulle gevers.

Max gaf samen met onder andere Jenson Button maar liefst 18.000 pond of te wel 15.000 euro aan de jonge coureur. De jonge coureur racet dit seizoen in de Formule 4. Eén van zijn concurrenten viel stil waarna Monger er met volle snelheid bovenop klapte. Het duurde maar liefst een anderhalfuur voordat de reddingswerkers hem uit zijn auto bevrijd hadden. 

Ook ander coureurs gaven gul. Zo doen ook Lewis Hamilton, Felipe Massa, Nico Rosberg, Carlos Sainz en Nico Hülkenberg mee met de actie. Het was het doel om in totaal 260.000 euro op te halen. Dat is inmiddels ruimschoots gehaald. Binnen een dag staat de teller nu ruim over de half miljoen heen. 

Screenshot donatie Max
Screenshot donatie Max

 

Als u ook wil doneren kan dat via deze link